SDP
0

Zbog svađe SDA i SBiH Sarajlije se smrzavaju

FENA
Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine poručuje koalicionim partnerima -Stranci za BiH i Stranci demokratske akcije (SBiH i SDA) - da ostave po strani svoje međustranačke tenzije i da u skladu s propisima osiguraju da građani u Sarajevu imaju tople domove.
  • Nadamo se da ova nesuglasica između ovih dviju stranaka neće dovesti do toga da građani Sarajeva usred zime budu u situaciji da se smrzavaju kao što je to bio slučaj tokom rata. Upravo zbog ovakvog ponašanja vlasti, a i zbog stotina drugih problema koje kreira nemar ove nesretne koalicije, neophodno je glasati 5. oktobra i poslati jasnu poruku tim ljudima da se ovakvom ponašanju mora stati ukraj, poručio je Kantonalni odbor SDP Sarajevo, smatrajući da su nebriga i nemar ljudi iz SDA i SBiH glavni krivci što se stotine hiljada građana Sarajeva smrzava u svojim kućama i stanovima.

Propisi jasno ukazuju na to da grijanje mora biti aktivirano u trenutku kada vanjska temperatura padne ispod 12 stepeni tri dana zaredom i zato je, naglašavaju iz SDP-a, nevjerovatno da predstavnici BH Gasa i Vlade FBiH ne mogu da se dogovore oko toga ko će osigurati novac za to da građani dobiju minimum - topao dom, kaže se u saopćenju KO SDP Sarajevo.