Putevi prohodni
218

Zbog snijega u Sarajevu otežan saobraćaj, sve ekipe KJKP Rad na terenu

Klix.ba
(Foto: D.S./Klix.ba)
Zbog intenzivnih snježnih padavina koje su od jutros već prekrile puteve, saobraćaj se u glavnom gradu BiH odvija otežano. Sve ekipe KJKP Rad su na terenu i rade na čišćenju ulica.

"Trenutno su sve ekipe na terenu, a 120 radnika je angažovano na ručnom čišćenju. Čiste su ulice prvog priroriteta, a prema informacijama s terena prohodne su ulice kojima se kreću autobuske, trolejbuske i tramvajske linije", rekao nam je glasnogovornik KJKP Rad Mirza Ramić.

Prema podacima Federalnog hidrometeorloškog zavoda, krajem dana se očekuje postepeni prestanak padavina. U narednim danima u BiH će preovladavati umjereno oblačno i djelimično sunčano vrijeme. Prijepodne je u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni moguća magla ili niska oblačnost. U centralnim i sjevernim područjima Bosne u jutarnjim satima očekuje se mraz, a u Hercegovini slaba do umjerena bura.

Jutarnje temperature zraka kretat će se između minus 5 i 1 stepen celzija u Bosni, a u Hercegovini do 7 stepeni celzija. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni imat će vrijednosti od 2 do 8, a u Hercegovini do 12 stepeni celzija.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da prilagode brzinu uslovima i stanju na putevima i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Isitču da je zbog snijega koji intezivno pada otežano saobraćanje u centralnim dijelovima BiH.

"Posebno izdvajamo dionicu autoputa A-1 Tarčin-Zenica, magistralni put M-5 Kobiljača-Kaonik, kao i puteve na širem području Sarajeva", saopćeno je iz BIHAMK-a.