BiH
0

Zbog snijega otežan saobraćaj preko Romanije

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Preko Romanije, Rogoja i prema Jahorini saobraća se otežano jer snijeg, niska temperatura i jak vjetar formiraju snježne nanose, upozoravaju iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Slična situacija sa mećavom je i na putnom pravcu Gacko-Tjentište, preko prevoja Čemerno i na dionicama Gacko-Bileća i Sokolac-Han Pijesak. Na regionalnom putu Kneževo-Travnik ima poledice.

Na području Trebinja ceste su mokre, zbog kiše koja pada, dok na području Krajine u nižim predjelima nema padavina, pa se vozi po suhim ili vlažnim kolovozima. U većem dijelu Federacije BiH putevi su mokri i klizavi, a na pravcima u jugozapadnim krajevima ima ugaženog snijega na kolovozu. 

Iako su dežurne ekipe preduzeća za puteve na terenu i intervenišu na svim dionicama, iz Auto-moto saveza RS apeluju da vozači voze maksimalno oprezno. 

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška na izlazu se čeka oko 30 minuta, a na ulazu u BiH sat vremena, na graničnom prelazu Velika Kladuša u oba pravca 45 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.