{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog snijega odgođen početak nastave u svim školama u USK

Piše: M. Ć./Klix.ba
18.1.2017. u 13:46
23
12
Zbog snijega odgođen početak nastave u svim školama u USK
23
Zbog snijega odgođen početak nastave u svim školama u USK
Foto: Klix.ba
Usljed obilnih snježnih padavina koje su zahvatile regiju Bosanske krajine, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona produžilo je trajanje zimskog raspusta za još jednu sedmicu, tako da će nastava početi u ponedjeljak 30. januara.
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK poslalo je danas obavijest svim osnovnim i srednjim školama na prostoru ovog kantona o produženju zimskog raspusta za još jednu sedmicu.

"Zbog vremenskih nepogoda zimski raspust za učenike osnovnih i srednjih škola Unsko-sanskog kantona produžava se za jednu sedmicu. Nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 30. januara", navodi se u saopćenju koje potpisuje ministar Adis Muharemović.

Snijeg na sjeverozapadu Bosne neprestano je padao posljednjih 48 sati, a jutros su u Bihaću izmjerena 54 centimetra snježnog pokrivača. Slična situacija je i u drugim općinama Unsko-sanskog kantona.

Zbog ugaženog snijega i leda na cestama, saobraćaj se odvija otežano na svim magistralnim, regionalnim i, posebice, lokalnim putnim pravcima u Unsko-sanskom kantonu te sve dežurne ekipe aktivno rade po terenima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: