BiH
0

Zbog snijega na kolovozu usporeno se saobraća na nekoliko magistralnih puteva u BiH

FENA
Zbog snijega na kolovozu usporeno se saobraća na magistralnim putevima M-19 Han Pijesak-Vlasenica (Han Pogled), M-18 Trnovo-Foča (Rogoj), M-5 Vrtoče-Bosanski Petrovac-Lanište, M-14.2 Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj) i M-18 Sarajevo-Olovo (Nišići), kao i na širem području Romanije.

Na putevima Kupres-Šuica i Priluka-Glamoč-Mlinište jak vjetar na pojedinim dionicama nanosi snijeg na kolovoz, pa se vozačima savjetuje opreznija vožnja. Dodatno, zbog niskih temperatura, na svim spomenutim dionicama, kao i na ostalim dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, upozorava se na mjestimičnu poledicu.Skreće se pažnja i na učestale sitnije odrone.

U južnim i sjevernim krajevima BiH saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz povoljne vremenske uvjete.

Na GP Bosanski Brod na izlazu iz BiH čeka se oko sat, a isto toliko čeka se na ulazu u našu zemlju na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prijelazima tokom dana saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.