Problemi u ZDK
217

Zbog snijega kilometarske kolone u Vranduku, komesar Šut krivi čistače puteva

Piše: E. M.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Nakon što je u Vranduku zbog rekonstrukcije tunela došlo do totalne obustave saobraćaja zbog kamiona koji je zapeo u snijegu, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut svim odgovornima za održavanje puteva i večerašnje stanje najavio je prekršajne prijave.

U izjavi za Klix.ba Šut je kazao da je večeras bio na mjestu događaja te da je iznenađen činjenicom da izvođači radova i odgovorni za čišćenje putne komunikacije nisu ništa uradili u pogledu bezbjednosti odvijanja saobraćaja obilaznicom kroz Vranduk.

"Bio sam dolje dok se nije raščistilo odvijanje saobraćaja. Neodgovorno je ovo što su uradile službe i direkcija za održavanje puta. Dopustili su da se sve blokirada bi izvukli mašine. Neodgovorno je, znali su da će snijeg pasti i trebali su kod vranduka dovući nekoliko kamiona s nasipom i postaviti dvije-tri mašine koje će spremno dočekati snijeg, a ne da dolaze kada se stvore kolone od nekoliko kilometara", kazao je Šut za Klix.ba.

Dodao je da će u skladu sa zakonom podnijeti prekršajne prijave svakom ko je odgovoran za večerašnje stanje u Vranduku.

"Sve naše ekipe su na terenu, osiguravaju odvijanje saobraćaja, a ovo kako su oni pristupili održavanju ove dionice je vrlo neozbiljno", dodao je Šut.

Dežurni operativni MUP-a ZDK je kazao da su u toku dana zabilježene desetine saobraćajnih nesreća, ali na svu sreću bez ljudskih žrtava i uglavnom s materijalnom štetom na vozilima.

Sve vozače mole za povećan oprez, da koriste zimsku opremu i da na put ne kreću ako nemaju potrebu.