Teški uslovi
0

Zbog snijega i snažnog vjetra sela oko Srebrenice ostala bez struje

D. Be.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Mokar i težak snijeg uz jak vjetar ostavio je nekoliko sela oko Srebrenice bez struje, a većina puteva je neprohodna i saobraćaj se odvija otežao zbog snijega i leda na saobraćajnicama.

Čišćenje puteva u ovoj opštini počelo je jutros kada su tri firme zadužene za zimsko održavanje puta uputile mehanizaciju u najudaljenija sela, prenosi e-Srebrenica.ba.

Ekipe elektrodistribucije rade na otklanjanju kvarova koje je izazvao vjetar na dalekovodima zbog čega je bilo prekida u isporuci električne energije, a još nekoliko sela je bez struje.

U toku su radovi na lokacijama koja se strujom napajaju sa trafo stanica u Gornjim Potočarima, Klotjevcu i Osmačama.

Hasudin Mustafić iz Odjeljenja Civilne zaštite opštine Srebrenica kaže da se očekuje da će kvarovi u toku dana biti otklonjeni i da će se normalizovati elektrosnabdijevanje te da će biti očišćeni svi prioritetni lokalni putevi.

On je rekao je da visina snijega nije velika, ali je jak vjetar, koji je u prethodna dva dana puhao, stvorio snježne nanose koji onemogućavaju odvijanje saobraćaja na većini lokalnih puteva, a da je jak mraz otežao uklanjanje snijega i odvijanje saobraćaja.

Danas je snabdijevanje strujom i vodom redovno, a telefonske i internet veze funkcionišu, iako je zbog prekida u isporuci struje sinoć bilo prekida.