Krik zime
30

Zbog snijega i kiše savjetuje se maksimalno oprezna vožnja

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Bosanskohercegovački auto-moto savez upozorava vozače na oprez, a zbog izraženih padavina koje od jutros okupiraju našu zemlju.

Kako je saopćeno, snijeg pada u zapadnim i centralnim krajevima zemlje, a u višim planinskim predjelima zadržava se na kolovozu. Upozorava se i na poledicu na kolovozu, posebno na dionicama preko mostova i na prilazima tunelima. Na svim putnim pravcima savjetuje se maksimalno oprezna vožnju i podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom, ponegdje u nizinama centralne i sjeverozapadne Bosne, kao i na planinama pada snijeg, sapćava Federalni hidrometeorološki zavod.

"Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u nižim i snijegom u višim područjima. Ponegdje u nizinama centralne i sjeverozapadne Bosne je moguća susnježica ili snijeg. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 3 do 9, na jugu od 12 do 16 stepeni. U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom ili susnježicom. Dnevna temperatura oko 7 stepeni", kaže se iz FHMZ-a.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -2; Drvar, Ivan Sedlo 0; Bihać, Bugojno, Sanski Most, Sokolac 1; Jajce, Sarajevo 2; Livno, Prijedor 3; Banja Luka, Zenica 4; Doboj, Gradačac, Tuzla 5; Bijeljina, Srebrenica 6; Brčko, Zvornik 7; Mostar, Trebinje 9; Grude, Široki Brijeg 10; Neum, Stolac 14;