Do daljnjeg
60

Zbog širenja virusa gripe od danas su zabranjene posjete pacijentima na KCUS-u

S. Š.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Na Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu (KCUS) do daljnjeg će biti zabranjene posjete pacijentima, a zbog porasta broja pacijenata od virusa i gripe.

Stručni Kolegij KCUS-a donio je odluku o zabrani posjeta na Klinikama i Odjelima, shodno preporukama Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a imajući u vidu da se bilježi porast pacijenata oboljelih od sezonske gripe te da je zabilježeno cirkuliranje virusa influence, i to tipovi A (H3), B i Covid -19.

Pored preporuke za uvođenje zabrane posjeta na Klinikama KCUS-a, Zavod za javno zdravstvo KS preporučuje i druge mjere kojih se osoblje KCUS-a u potpunosti pridržava.

"Odluka o zabrani posjeta biće na snazi do poboljšanja epidemiološke situacije i donošenja novih preporuka ZZJ KS, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost. Molimo građane za razumijevanje, te da se pridržavaju preventivnih mjera koje preporučuje Zavod za javno zdravstvo KS", apeluju sa KCUS-a.

Inače, zbog trenutnog povećanja broja oboljelih od respiratornih infekcija gornjih dišnih puteva, privremeno se obustavljaju posjete i u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Posjete će u Općoj bolnici biti dozvoljene samo za teško oboljele pacijente, uz prethodno odobrenje šefa odjela i maksimalno pridržavanje epidemioloških mjera.