Podržali reditelja
287

Zbog scenografije srbijanski glumci odbili nastupiti u Nevesinju

M. A.
Ćetković i Lutkić (Foto: Twitter)
Ćetković i Lutkić (Foto: Twitter)
Srbijanski glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić sinoć nisu željeli nastupiti u Nevesinju zbog toga što su organizatori svečane akademije upriličene u povodu Mitrovdana odbili ispuniti zahtjeve reditelja projekta Aleksandra Pejakovića u vezi sa scenografijom.

U programu akademije, na čijem provođenju je radio reditelj Aleksandar Pejaković iz Banje Luke, trebali su nastupiti poznati srbijanski glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić koji su neposredno pred početak događaja odlučili da ne učestvuju.

Tačnije, Lutkić je trebao voditi program akademije, dok je planirano da Vojin Ćetković izvede performans zajedno s tamošnjim učenicima.

Ova dva glumaca, kako prenose lokalni mediji, navodno su podržala zahtjev reditelja Pejakovića da se zajednički povuku iz projekta jer su organizatori tražili da se prekrije crna pozadina na sceni s još jednim obilježjem Republike Srpske, što bi, kako je naveo Pejaković, pokvarilo umjetnički dojam.

Nakon što su organizatori događaja odbili zahtjeve Pejakovića, i glumački dvojac odlučio je da se ne pojavi na svečanoj akademiji, a ubrzo su i napustili Nevesinje.

Načelnik Milenko Avdalović kasnije je razočaran saopćio kako glumci više nikada neće biti pozvani u Nevesinje.