{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog proteka roka suđenje u slučaju "Mitrović" počelo iznova

F
25.4.2007. u 11:47
0
0
Zbog proteka roka suđenje u slučaju "Mitrović" počelo iznova
0
Zbog proteka roka suđenje u slučaju "Mitrović" počelo iznova
Zbog "probijanja" roka za održavanje nastavka glavnog pretresa (zakonski rok od 30 dana) u srijedu je u Kantonalnom sudu Sarajevo počelo iznova suđenje Željku Mitroviću Gilmaru, optuženom za ratni zločin protiv civila, a u vezi s ratnim dešavanjima u sarajevskom naselju Grbavica.
Uz saglasnost strana u postupku - odbrane i optužbe, predsjedavajući Sudskog vijeća, sudija Jasenko Ružić konstatirao je da su čitani ranije predočena optužnica i uvodne riječi, te iskazi saslušanih svjedoka.

Kako je rečeno, u dosadašnjem toku postupka u ovom predmetu saslušano je 39 svjedoka optužbe te pročitana dva iskaza, u međuvremenu, preminulih svjedoka.

Umjesto branitelja optuženog, advokata Fahrije Karkina, koji je zauzet obavezama u drugom predmetu, optuženog je na današnjem ročištu zastupao advokat Rusmir Karkin.

Optužnica Mitrovića tereti za nehumano postupanje u svojstvu komandira radnog voda formiranog pri 2. bataljonu sarajevske mehanizirane brigade VRS-a.

Činjeničnim opisom optužnoga akta obuhvaćen je period od maja 1992. do maja 1995. u kojem je Mitrović, kako se navodi, organizirao i nadzirao rad civila angažiranih u okviru radnog voda.

Naredno ročište u ovom predmetu zakazano je za 16. maj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: