{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog proteka roka suđenje u slučaju "Mitrović" počelo iznova

F
25.4.2007. u 11:47
0
0
Zbog proteka roka suđenje u slučaju "Mitrović" počelo iznova
0
Zbog proteka roka suđenje u slučaju "Mitrović" počelo iznova
Zbog "probijanja" roka za održavanje nastavka glavnog pretresa (zakonski rok od 30 dana) u srijedu je u Kantonalnom sudu Sarajevo počelo iznova suđenje Željku Mitroviću Gilmaru, optuženom za ratni zločin protiv civila, a u vezi s ratnim dešavanjima u sarajevskom naselju Grbavica.
Uz saglasnost strana u postupku - odbrane i optužbe, predsjedavajući Sudskog vijeća, sudija Jasenko Ružić konstatirao je da su čitani ranije predočena optužnica i uvodne riječi, te iskazi saslušanih svjedoka.

Kako je rečeno, u dosadašnjem toku postupka u ovom predmetu saslušano je 39 svjedoka optužbe te pročitana dva iskaza, u međuvremenu, preminulih svjedoka.

Umjesto branitelja optuženog, advokata Fahrije Karkina, koji je zauzet obavezama u drugom predmetu, optuženog je na današnjem ročištu zastupao advokat Rusmir Karkin.

Optužnica Mitrovića tereti za nehumano postupanje u svojstvu komandira radnog voda formiranog pri 2. bataljonu sarajevske mehanizirane brigade VRS-a.

Činjeničnim opisom optužnoga akta obuhvaćen je period od maja 1992. do maja 1995. u kojem je Mitrović, kako se navodi, organizirao i nadzirao rad civila angažiranih u okviru radnog voda.

Naredno ročište u ovom predmetu zakazano je za 16. maj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: