BiH
11

Zbog prijetnji Stevančeviću uhapšen Radovan Peaković

SRNA
MUP RS-a uhapsio je Radovana Peakovića (65) iz Banja Luke zbog sumnje da je verbalno prijetio Iliji Stevančeviću, a očekuje se da u vezi ovog slučaja budu saslušana još tri lica.

Poslanik Partije ujedinjenih penzionera u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Stevančević potvrdio je Srni da mu je danas u društvenim prostorijama Udruženja penzionera u Banjaluci prijetilo njemu nepoznato lice.

Stevančević je rekao da mu je to lice prijetilo da neće smjeti slobodno da se kreće po gradu, da ga je vrijeđalo, i, između ostalog, govorilo "Izdao si nas...".

On je dodao da je u prostoriji sjedio sa predsjednikom banjalučkog Udruženja penzionera Nikolom Gojkovićem, da je brzo popio piće jer je ocijenio da bi moglo doći i do fizičkog napada.

Stevančević je, smatrajući ozbiljnim prijetnje, pozvao policiju, koja je došla na mjesto događaja, a lice koje ga je vrijeđalo, za vrijeme dok je policija obavljala svoj posao, opet ga je verbalno napadalo.

"Ja sam ustao i otišao kući", dodao je Stevančević, naglašavajući da je to bila dosta ozbiljna prijetnja od lica koje ne poznaje.

Stevančević smatra da je to, vjerovatno, rezultat toga što se mnogo priča i piše o navodnoj "kupovini" poslanika.

"Ja tvrdim da mene ne može niko kupiti. Sve uslove koje bilo kome postavljam su uslovi u vezi sa penzionerima, u prvom redu onih sa najnižim primanjima, da im se ta primanja povećaju. Bilo bi mi žao ako je ovaj događaj nastao po nagovoru nekoga iz opozicije, ali sumnjam da je, i mislim da iza toga ne stoji nijedna politička partija", naglasio je Stevančević.