{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog povećanog obima poslova Predsjedništvo BiH zapošljava dodatne savjetnike

4.12.2015. u 16:48
1.289
115
Zbog povećanog obima poslova Predsjedništvo BiH zapošljava dodatne savjetnike
1.289
Predsjedništvo BiH zatražilo je od Vijeća ministara BiH odobrenje za dodatno zapošljavanje sedam osoba, a na jučerašnjoj sjednici Vijeće ministara je odobrilo ovaj zahtjev.
Predsjedništvu Bosne i Hercegovine odobreno je dodatno zapošljavanje sedam izvršilaca za obavljanje poslova i zadataka u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, i to: tri savjetnika članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, tri saradnika u kabinetima članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine i jedan namještenik u kabinetu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Za sedam zaposlenih potrebno 280.500 KMPotrebna sredstva za dodatno zapošljavanje osigurat će Predsjedništvo Bosne i Hercegovine izmjenom strukture rashoda odobrenog budžeta. Iznos potrebnih sredstava za dodatno zapošljavanje sedam izvršilaca je 280.500,00 KM.

Predsjedništvo BiH je potrebu za novim uposlenicima objasnilo povećanim obimom poslova.

"Naime, u prethodnom periodu, usljed intenzivnih aktivnosti članova Predsjedništva u skladu s njihovom ustavnom funkcijom i nadležnošću, došlo je do znatnog povećanja obima rada, a sistematizovana radna mjesta u kabinetima članova Predsjedništva ne mogu biti popunjena, što uzrokuje znatne probleme u funkcionisanju. Trenutni broj zaposlenih ne omogućava nesmetano i efikasno obavljanje Ustavom definisanih nadležnosti Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Imajući u vidu navedeno, potrebno je odobriti dodatno zapošljavanje sedam izvršilaca da bi se prevladao dio nastalih teškoća i stvorili uslovi za bolje funkcionisanje Predsjedništva BiH", navodi se u obrazloženju.

Trošimo više od Slovenije, Srbije, Crne Gore...U Predsjedništvu BiH tokom 2014. bila je zaposlena ukupno 91 osoba, a iz Sekretarijata Predsjedništva BiH potvrđeno je za Klix.ba da trojica članova Predsjedništva u svojim kabinetima prije ovogo novog zapošljavanja imaju ukupno 27 osoba, od čega 11 savjetnika i tri stručna saradnika.

U Predsjedništvu BiH je tokom 2014. bila zaposlena ukupno 91 osoba, a ukupni budžet Predsjedništva BiH iznosi 7,75 miliona KM.

Za potrebe Predsjedništva BiH troši na godišnjem nivou više od Srbije, Slovenije i Crne Gore.

Za zapošljavanje savjetnika, saradnika i drugog osoblja koje radi u kabinetima članova Predsjedništva BiH ne postoji obaveza raspisivanja javnog konkursa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: