BiH
65

Zbog otapanja leda u sarajevskom naselju Breka pukla vodovodna cijev

Piše: El. B.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Sibirski val koji je BiH i regiji donio ekstremno niske temperature pokazuje svoje posljedice. Građani su, usljed minusa, imali velikih problema s vodosnabdijevanjem, a čini se da pravi problemi tek počinju.

Mnogi građani su proteklih dana bili bez vode zbog kvarova na vodovodnoj mreži, zamrzavanja i pucanja cijevi. A čini se da je temperatura iznad nule pogoršala stvar i da se tek sada, kada je napokon u plusu, vide stvarne posljedice.

Građani sarajevskog naselja Breka, gdje je jutros došlo do pucanja cijevi vodovodne mreže, što je prouzrokovalo ogromnu štetu, ogorčeni su na KJKP ViK.

"Ekipe su na predmetnoj lokaciji izvršile zatvaranje vode kako izlijevanje ne bi pravilo probleme i eventualnu štetu, a dežurna ekipa održavanja će izvršiti popravku kvara u drugoj smjeni", rekla je za Klix.ba Mirjana Trifunović, glasnogovornica KJKP ViK.

Iz ViK-a su potvrdili da im se veliki broj građana sa područja cijelog Kantona Sarajevo obraća za pomoć, te su istakli da ekipe ulažu maksimalne napore da odgovore na sve zahtjeve.

"Pucanja cjevovoda su svakodnevna pojava u vodovodnim sistemima, a dodatno su eskalirali kao posljedica vremenskih prilika. Trenutno se otklanjaju kvarovi na lokacijama: Budakovići, Branilaca Šipa, Braće Begić, Čadordžina, Geteova, Olimpijska i drugim", rekli su iz ViK-a ističući kako je jedino dugoročno rješenje rekonstrukcija dotrajale vodovodne mreže.

Građani, inače nezadovoljni zbog konstantnih redukcija vode, u posljednje vrijeme imaju mnogo više pritužbi na rad ViK-a.