BiH
0

Zbog odrona na dionici M-16 Banja Luka-Jajce obustavljen saobraćaj

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Zbog većeg odrona na dionici magistralnog puta M-16 Banja Luka-Jajce (na području Bočca) obustavljen je saobraćaj. Ekipe putne operative nalaze se na terenu i vrše čišćenje, nakon čega se očekuje normalizacija saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta M-15 Prijedor-Bosanska Dubica (u mjestu Milića Gaj) došlo je do izlijevanja vode na kolovoz, zbog čega je obustavljen saobraćaj putničkih vozila. Teretna vozila saobraćaju usporeno i otežano.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Zbog niskih jutarnjih temperatura i mjestimične poledice na kolovozu, skreće se pažnja i na dionice preko mostova, vijadukta i na prilaze tunelima. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Zbog radova na sanaciji mostova Paljevac i Balkana na dionici magistralnog puta M-5 Rogolji-Mrkonjić Grad-Jezero od danas će se saobraćati naizmjenično-jednom trakom, uz povremene obustave saobraćaja u trajanju do pola sata. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na obilaznice u blizini mostova.

Izdvajaju se i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmijenjen režim saobraćaja: Sarajevo-Kiseljak, Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Srbljani-Bosanska Krupa i Ljubuški-Čapljina.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.