{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Zbog odrona i klizišta i dalje blokirana putna komunikacija Oteležani-Konjic

F
FENA
4.2.2018. u 09:16
31
18
Zbog odrona i klizišta i dalje blokirana putna komunikacija Oteležani-Konjic
31
Zbog odrona i klizišta i dalje blokirana putna komunikacija Oteležani-Konjic
Foto: Arhiv/Klix.ba
Stanje na području općine Konjic, što se tiče posljedica obilnih padavina, u subotu navečer se stabiliziralo, saopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a.
Područje općine Konjic na više lokacija bilo je pogođeno odronima, klizištima i velikim bujicama. Na nekoliko mjesta bile su prekinute putne komunikacije, a najteža situacija bila je u mjestima Oteležani, Prijeslop, selo Blučići i u prigradskom naselju Radava.

Sve posljedice obilnih padavina u selima Prijeslop, Blučići su sanirane kao i u naselju Radava.

Tokom subote nije sanirana putna komunikacija koja selo Oteležane povezuje s ostalim dijelovima općine Konjic. Putna komunikacija je presječena na više mjesta odronima i klizištima, koja su u potpunosti blokirali putni pravac Oteležani - Konjic.
Upotrebom raspoložive mehanizacije pokušala se sanirati ovaj putni pravac, ali zbog obima odrona i klizišta nije se uspjelo u tome, tako da je ova putna komunikacija i dalje blokirana.

Tokom noći s 2. na 3. februar u naselju Pleha došlo je do obrušavanja veće stijene, koja je ugrozila jednu stambenu kuću. Stijena je probila vanjski zid kuće, koji se dijelom obrušio, te se zaustavila u trpezariji. Srećom nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

Vodostaj rijeke Neretve tokom jučerašnjeg dana bio je u porastu, ali se u večernjim satima stabilizirao, stoji u saopćenju.

Pripadnici civilne zaštite općine Konjic su u pripravnosti i prate situaciju na terenu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: