Gradnja kolektora
70

Zbog nove saobraćajne regulacije ogromne gužve na mostarskim ulicama

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Nova saobraćajna regulacija Bulevara narodne revolucije, kao i raskrsnice kod Hotela Ero dovela je do velikih saobraćajnih gužvi u Mostaru prvog dana nove radne sedmice. Kritično je baš kod Hotela Ero i na raskrsnicama oko Carinskog mosta te sjevernim izlazima iz grada.

"Grad u ovakvim uslovima, s ovom regulacijom saobraćaja usljed gradnje kolektora, nekad jednostavno ne može apsorbovati toliku količinu automobila pa se formiraju kolone i čepovi u saobraćaju, kao što je danas slučaj, kad je prvi radni dan, a i dosta ljudi putuje prema moru. Policija tu nije odgovorna, mnoge stvari u vezi s regulacijom saobraćaja odvijaju se mimo nas", kazali su za Klix.ba iz Operativnog centra MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, aludirajući vjerovatno na gradske institucije i izvođače građevinskih radova.

Izgradnja gradskog kolektora u Mostaru koja se odvija od ljeta 2015. godine, a najmanje bi trebala trajati do sredine naredne godine, praćena je velikim saobraćajnim problemima, blokiranim ulicama i zastojima u saobraćaju. Ipak, gužve kao što je ova današnja nisu uobičajene ni u ovim novonastalim prilikama.

Na ulicama nismo primijetili pojačano prisustvo službenika policije, a građani s kojima smo razgovarali tražili su pomoć baš od njih.