BiH
22

Zbog niskih temperatura u mnogim sarajevskim naseljima problemi sa snabdijevanjem vodom i strujom

Piše: Š. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iznimno niske temperature izazvale su pravi haos u Bosni i Hercegovini. Između ostalih, veliki problemi nastali su i u snabdijevanju vodom i električnom energijom na području Kantona Sarajevo.

Problemi sa isporukom vode i električne energije zabilježeni su danas u mnogim sarajevskim naseljima.

Usljed vremenskih neprilika, odnosno velikih minusa u Sarajevu je tokom dana došlo do oko 150 kvarova na vodovnoj mreži, odnosno pucanja cijevi i vodomjera, kao i zaleđivanja cijevi.

Iz KJKP "Vodovod i kanalizacija" potvrdili su nam kako su trenutno na terenu dvije smjene te kako se užurbano radi na otklanjanju novonastalih kvarova.

U sarajevskom naselju Vratnik se trenutno vrši utvrđivanje uzroka nestanka vode, a čitatelji nam javljaju ja zaledila glavna vodovodna cijev.

Osim vode, građani se susreću i sa nestankom struje. Naročito problematično bilo je u naseljima i općini Vogošća, gdje je nakon polusatne obustave isporuke električne energije usljed kvara, snabdijevanje normalizovano.

Do nestanka struje je došlo i u naseljima Stup i Bjelave.

Trenutno je za područje naše zemlje aktivno naradžasto upozorenje Meteoalarma zbog niskih temperatura, a upozorenje je na snazi do 12. januara.