Slađan Bevanda
86

Zbog nereda u Mostaru SDA traži ostavku HDZ-ovog ministra policije

R. D.
Policija je stalna meta sukoba ove dvije stranke
Policija je stalna meta sukoba ove dvije stranke
Klub zastupnika SDA u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona je, nakon nereda koji su se ovog vikend desili u Mostaru, zatražio ostavku ministra unutrašnjih poslova Slađana Bevande.
Klub zastupnika SDA u Skupštini HNK saopćio je da najoštrije osuđuje divljanje organizovane grupe i napad na privatnu imovinu i građane, koji se dogodio u naselju Donja Mahala (Grad Mostar) u noći 24. aprila 2021. godine, u vrijeme trajanja "policijskog časa".

"Ovo nije prvi put da se provodi teror nad građanima u Mostaru, koji se dovodi u vezu s navijačkom grupom Ultras. Očekujemo konkretne mjere i sankcije protiv ove organizovane skupine napadača, koje ni zabrana kretanja za vrijeme policijskog sata nije spriječila u vandalskom ponašanju ugrožavanja ljudskih života, izazivanju opće opasnosti i napadu na privatnu i javnu imovinu.
Zbog niza evidentnih propusta u posljednje vrijeme u radu MUP-a HNK, a posebno što se ovakve aktivnosti navijačke grupe stalno ponavljaju, tražimo ostavku ministra Slađana Bevande (HDZ)", navode oni.

Oni i od Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona traže da utvrdi propuste u radu Policijske uprave Mostar, čiji policijski službenici nisu smjeli dozvoliti kretanje ovakve organizovane grupe u vremenu u kojem je po naredbama zabrenjeno kretanje.

"Također, pozivamo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona da se uključi u procesuiranje ove organizovane kriminalne grupe", zaključili su.