BiH
18

Zbog nemogućnosti slijetanja aviona pomjeren sastanak članova Predsjedništva BiH s Mogherini

Piše: Er. M.
Federica Mogherini (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Federica Mogherini (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sastanak visoke predstavnice za vanjsku i sigurnosnu politiku Evropske unije Federice Mogherini s članovima Predsjedništva BiH pomjeren je zbog nemogućnosti slijetanja aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku EU i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini boravit će danas u BiH gdje će se sastati s članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, zatim predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnadkom.

Zvizdić je uoči sastanka s Mogherini kazao da ona donosi veoma važne poruke za BiH, a to je da su vrata EU otvorena za BiH, ali i da će od dinamike ispunjavanja uvjeta koji su postavljanjeni pred BiH ovisiti i brzina pristupanja EU.

Mogherini je jučer boravila u Crnoj Gori, gdje se sastala s predstavnicima Vlade, političkih stranaka i parlamenta. Šefica evropske diplomatije od 1. do 4. marta boravi u posjeti zemljama regije, a osim Crne Gore i Bosne i Hercegovine posjetit će i Kosovo, Srbiju, Makedoniju i Albaniju.