{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog nekonstituiranja vlasti protest ispred zgrade Federalnog Parlamenta

F
22.12.2006. u 11:31
0
0
Zbog nekonstituiranja vlasti protest ispred zgrade Federalnog Parlamenta
0
Zbog nekonstituiranja vlasti protest ispred zgrade Federalnog Parlamenta
Pokret "Dosta" je danas ispred zgrade Federalnog parlamenta u Sarajevu organizirao protestno okupljanje građana zbog činjenice da ni nakon 83 dana od općih izbora vlast na državnom, federalnom i kantonalnom nivou još nije konstituirana.
Članovi ovog pokreta ocjenjuju kako izabrani zvaničnici pokazuju na ovaj način svoju neodgovornost prema biračima i zanemaruju rješavanje nagomilanih problema zbog kojih društvo srlja u propast.

-Danas je 83. dan kako ne postoji funkcionalna vlast na federalnom nivou. Parlament nije konstituiran, a Vlada u tehničkom mandatu revnosno radi na rasprodaji strateških preduzeća i dodjelama koncesija kako bi se njeni članovi što bolje situirali, izjavio je jedan od aktivista Pokrata "Dosta" Demir Mahmutčehajić.

On upozorava kako će u narednom periodu situacija za građane naše zemlje biti još teža, imajući u vidu između ostalog najavljeno poskupljenje struje i moguće ukidanje socijalnog dodatka za penzionere.

Aktivsti Pokreta "Dosta" traže zamrzavanje cijena električne energije, isplatu svih dugovanja i obaveza Fondu PIO/MIO, nepristrasnu reviziju privatizacije i usvajanje zakona o porijeklu imovine.

Iako su očekivali da će im se pridružiti veliki broj građana, s obzirom na to da je većina njih socijalno ugrožena i obespravljena, u Pokretu "Dosta" su izrazili nezadovoljstvo odzivom na protestno okupljanje.

Protestima se odazvala samo nekolicina građana, što izaziva čuđenje i nameće pitanja "da li to zaista nema razloga za pobunu i da li je to građanima dobro", ističu u Pokretu "Dosta".

Izraze podrške ovom pokretu uputili su predstavnici Udruženja nezaposlenih, radnici "Sarabona", te Pokreta za socijalnu pravdu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: