Nema potvrda
73

Zbog nedostatka obrazaca, građani Sarajeva imaju problema pri registraciji automobila

B. T.
Iz policije traže da se problem riješi na privremenoj osnovi (Foto: I. Š./Klix.ba)
Iz policije traže da se problem riješi na privremenoj osnovi (Foto: I. Š./Klix.ba)
Zbog problema uzrokovonag nedostatkom obrazaca za potvrde koje se izdaju prilikom registracije motornih vozila, ministar unutrašnjih poslova Admir Katica obratio se Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEA).

"Kako bi se što prije našim građanima omogućilo nesmetano ostvarivanje prava na registraciju, zatražio sam da se u slučaju daljnjeg kašnjenja u isporuci neophodnih obrazaca, omogući štampa privremenih Potvrde o vlasništvu i Potvrde o registraciji, a koje bi do rješavanja ovog problema važile kao zamjena za dokumente čija isporuka kasni", objasnio je Katica.

Kako objašnjava, prema trenutnim informacijama, problem nedostatka obrazaca prisutan je u cijeloj državi i nastao je zbog kašnjenja dobavljača za IDDEA-u iz Banje Luke, koji distribuira ove obrasce na cijeloj teritoriji BiH pa tako i za MUP KS.

"Konkretno, u Sarajevu danas očekujemo isporuku 500 komada ovih isprava, što je za Kanton Sarajevo, nažalost, nedovoljno, pa sam stoga zatražio da se ovo pitanje riješi na privremenoj osnovi", kazao je ministar Katica.