Problem za vozače
123

Zbog leda na putu prema Trebeviću stvorene velike gužve, kolone automobila u oba smjera

A. B.
Veliki broj građana Sarajeva i okoline odlučio je prvi dan vikenda provesti na Trebeviću, ali umjesto odmora i uživanja u zimskim radostima vrijeme provode u gužvi na zaleđenom putu ili se vraćaju kući.

Iako su gužve na bh. planinama normalna pojava tokom vikenda, ove subote je veći broj vozača krenuo nespremno na izletišta što je prouzrokovalo brojne probleme.

Naime, zbog leda koji se stvorio nakon snježnih padavina i niskih temperatura, a koji nije očišćen, na putu prema Trebeviću formirala se velika gužva u saobraćaju.

Neki od vozača stavljaju lance na gume kako bi mogli voziti (Foto: Čitatelj)
Neki od vozača stavljaju lance na gume kako bi mogli voziti (Foto: Čitatelj)

Jedan od čitatelja javio se redakciji portala Klix.ba i poslao fotografiju i video na kojima je primjetna velika kolona automobila. Kako nam je pojasnio kolone su formirane u oba smjera, a neki od građana stavljaju i lance na gume.

"Stotine Sarajlija je u problemu prema Trebeviću i nazad, putevi su poledili. Prijateljica ide iz pravca Vraca prema Trebeviću i govori kako voze po ledu", kazao nam je čitatelj.

Zbog duge kolone koja se formirala na putu ka Trebeviću, veliki broj onih koji su ovo poslijepodne planirali provesti u prirodi ostali su zaglavljeni, dok se dobar dio odlučio vratiti i odmor potražiti na drugom mjestu.