Bihać
0

Zbog krađe i lažiranja dokumenata uhapšene 3 osobe

Sarajevo-x.com
Dana 27. 05. 2009. policijski službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Bihać Službeni izvještaj protiv tri lica M. B. (1967), M. B. (1964) i N. B. (1974) svi rođeni u Bihaću, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Teška krađa“ iz člana 287. i „Krivotvorenje isprava“ iz člana 373. KZ FBiH.

Naime, postoji osnov sumnje da su imenovani u proteklom periodu na području R. Hrvatske i Bosne i Hercegovine otuđili više motornih vozila, nakon čega su u jednoj auto-limarskoj i auto-lakirerskoj radnji na području opštine Bihać prekucavali brojeve šasija, a potom pripremali falsifikovanu dokumentaciju za pomenuta vozila, koja su kasnije prodavali građanima u BiH.

Postupajući u skladu sa naredbom Suda Bosne i Hercegovine policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres objekata koje koriste imenovani, kojom prilikom su pronašli ukradena vozila i šasije.

Imenovana lica su lišena slobode i nakon uzetih izjava uz Služeni izvještaj predata nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje.