Budžetski novac
5

Zbog koronavirusa u Tuzli obustavljeni javni pozivi za dodjelu finansijskih sredstava

A. K.
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Shodno odlukama o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa, Grad Tuzla obustavio je nekoliko javnih poziva za dodjelu finansijskih sredstava.

Shodno odlukama o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa, uz naredbe i preporuke štabova civilnih zaštita na federalnom, kantonalnom i lokalnom nivou, Grad Tuzla je obustavio proceduru po javnom pozivu za dodjelu finansijskih sredstava iz svog budžeta za podršku projekata neprofitnih organizacija koji je objavljen 20. februara, a zatvoren 12. marta 2020. godine.

Također, obustavlja se prijem prijava i procedura po javnom pozivu za finansiranje/sufinansiranje kulturnih i sportskih manifestacija koji je objavljen 20. januara ove godine i otvoren je do utroška planiranih sredstava.

Kako su naveli iz Gradske uprave Tuzle, o daljim aktivnostima po navedenim javnim pozivima javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Epidemiološka situacija u Tuzlanskom kantonu mijenja se iz dana u dan shodno povećanju broja zaraženih koronavirusom.

Trenutno je u ovom kantonu zabilježena 81 osoba s potvrđenim SARS-CoV-2 virusom, a najviše ih je na području Tuzle - 45, gdje su aktivna tri klastera i to u Centru za srce, Klinici za bolesti uha, grla i nosa Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu, uz još jedan porodični klaster.