Zdravlje je najbitnije
0

Zbog koronavirusa otkazana manifestacija "Ususret proljeću" u Pionirskoj dolini u Sarajevu

A. B.
Foto: KJKP Park
Foto: KJKP Park
Zbog koronavirusa do daljnjeg je otkazana najveća, tradicionalna proljetna zabava u Pionirskoj dolini "Ususret proljeću", na kojoj nekoliko hiljada mališana i njihovih roditelja u sarajevskom zoološkom vrtu proslavljaju dolazak novog godišnjeg doba.

Manifestacija koju zajedno za svoje goste organizuju preduzeće "Park" s brojnim poslovnim partnerima i prijateljima trebala je biti održana za deset dana, odnosno 21.marta.

"Zbog zaštite zdravlja djece i mladih, odnosno svih posjetilaca, ali i u skladu s naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS o zabrani javnog okupljanja odlučeno je da najveća proljetna zabava u zelenoj oazi u centru grada bude održana nakon što se stabilizira epidemiološka situacija. Inače, 'Ususret proljeću' bi bila deseta zabava po redu, pa je njenoj organizaciji posvećena i posebna pažnja, ali zdravlje naših posjetilaca je najvažnije, stoga će ista biti održana u toku proljetnih mjeseci, a svi gosti koji nam s radošću dolaze na vrijeme će biti obaviješteni o novom terminu", naveli su iz preduzeća "Park".

Osim što je proljetna zabava u Pionirskoj dolini tradicionalna, simbolično njenim održavanjem Pionirska dolina započinjala je novu poslovnu sezonu, a tako će to biti i ovaj put.

"U međuvremenu, do određivanja novog termina zabave u Pionirskoj dolini bit će nastavljena realizacija brojnih priprema i projekata uređenja i obnove, te obogaćivanja sadržaja, a uskoro bi ista mogla postati i dom još jednoj životinjskoj vrsti. Posao čišćenja i uređenja vještačkih jezera u završnoj je fazi, a dodatno se uređuju i brojni drugi detalji i pripreme za dolazak posjetilaca i ljubitelja ove zelene oaze tokom narednog perioda u što većem broju", dodali su.

Radno vrijeme Pionirske doline tokom marta je od 8:00 do 18:00 sati, a ovaj rekreativno zabavni centar svoje kapije posjetiocima otvara svaki dan u sedmici.