|

Zbog kiše pokrenuta dva klizišta,saobraćaj otežan

Zbog kiše pokrenuta dva klizišta,saobraćaj otežan
0
F
FENA
18.12.2008. u 10:10
0
komentara
0

dijeljenja
Zbog kiše pokrenuta dva klizišta,saobraćaj otežan
Prema posljednjim informacijama iz Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, obilne kišne padavine donijele se velike probleme u više naselja na području općina Zenica, Visoko, Kakanj, Maglaj i Tešanj.
Usljed pokrenutog klizišta u prekidu je saobraćaj prema zeničkom selu Pojske, a iz istih razloga otežano se odvija i saobraćaj prema selu Lokvine.

„Jutros u osam sati vodostaj Bosne na mjernom mjestu u Zenici iznosio je 405 cm, što je 1,50 metara iznad normalnog i posljedica je porasta nivoa rijeke Lešve i ostalih pritoka u južnim općinama ZDK-a. U tri sata u Maglaju je vodostaj Bosne iznosio 330 cm i stanje još uvijek nije kritično. Rijeke Gostović, Krivaja u nivou su normale, tako da na sjeveru kantona još uvijek stanje nije tako teško“, izjavio je za Fenu Sead Džanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK-a.

U Visokom je Zimašnica prijetila da poplavi tri objekta ali je stanje normalizirano, kao i u Tešnju, gdje je sinoć oko 22 sata došlo do izlijevanja Radušnice.

Prema podacima KU CZ ZDK, u mjestu Pope, općina Kakanj, usljed izlijevanja Zgošće jedinice civilne zaštiote bile su primorane ispumpavati vodu iz nekoliko stambenih objekata.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.