Avioni kružili
18

Zbog jakog vjetra otkazana dva leta sa Aerodroma Sarajevo, avion iz Istanbula kasnio 7 sati

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zbog jakog vjetra i nevremena koje je u poslijepodnevnim satima pogodilo Sarajevo, došlo je do otkazivanja letova na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Glasnogovornica sarajevskog aerodroma Sanja Bagarić-Arnaut kazala je za Klix.ba kako su odgođeni letovi Adria Airlines za Ljubljanu i Austrian Airlinesa za Beč.

Avion kompanije Pegasus koji je zbog vjetra prvobitno sletio na beogradski aerodrom, u Sarajevo je stigao oko 18:11 sati iako je planirano da sleti u 11:10 sati. Poletjet će ujutro u 10 sati za Istanbul s našeg aerodroma.

Putnici koji su letjeli ovim avionom i sletjeli u Beograd umjesto u Sarajevo, kazali su kako su imali brojne probleme tokom čekanja, ali i leta.

"Bile su jake turbulencije, neki putnici su povraćali. Iz aviona su nas pustili tek oko 12:30 sati. Let nam je prolongiran tri puta, pa smo ulazili i izlazili iz aviona. Oko 17:20 sati javljeno je da će ipak letjeti za Sarajevo", kazao je jedan od putnika.

Let za Rijad je također otkazan, ali ne zbog vremenskih uvjeta.

"S obzirom na stabilizaciju vremenskih prilika očekujemo da će ostali letovi biti realizovani prema planu", kazala je Bagarić.