{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog izjave Rajka Vasića svim članovima SNSD-a ukinuti primanja i privilegije

F
29.5.2008. u 14:31
0
0
Zbog izjave Rajka Vasića svim članovima SNSD-a ukinuti primanja i privilegije
0
Zbog izjave Rajka Vasića svim članovima SNSD-a ukinuti primanja i privilegije
Foto: Rajko Vasić
Općinski odbor Liberalno demokratske stranke (LDS) Tuzla oglasio se saopćenjem za javnost u kojem oštro negoduje povodom "javnog neprijateljskog istupa izvršnog sekretara SNSD-a Rajka Vasića kojima negira opstojnost i postojanje države Bosne i Hercegovine, njene autohtonosti, autentičnosti i odriče prava stanovnika BiH da govore svojim jezikom".
"Osim što su spomenute izjave tendenciozne, neprijateljske, hegemonističke i nadasve šovinističke, one su istovremeno atak na osnovna ljudska prava utemeljena Evropskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda i Općom deklaracijom o ljudskim pravima UN-a koje je ratificirala država BiH, a samim tim i njen entitet iz kojeg dolazi Rajko Vasić, a koje obavezuju na poštivanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda", navodi se.

OO LDS Tuzla u saopćenju zahtijeva da se, "s obzirom na to da Rajko Vasić u funkciji izvršnog sekretara SNSD-a tako bezočno i flagrantno negira BiH", svim poslanicima SNSD-a odmah ukinu sva primanja i privilegije koji oni uživaju, a koja idu na teret poreznih obveznika BiH.

"Zahtijevamo od visokog predstavnika za BiH i specijalnog predstavnika međunarodne zajednice Miroslava Lajčaka da konačno i rezolutno odreagira radi zaštite BiH kao države i njenih građana od neprijateljskih elemenata oličenih u SNSD-u. Učestali napadi rukovodstva SNSD-a nisu tek puke provokacije u smislu dizanja tenzija uoči predstojećih lokalnih izbora. Ovo je već akutna navika rukovodstva SNSD-a koja zahtijeva i podrazumijeva oštru reakciju s konkretnim rezultatima svih onih koji svoj identitet karakteriziraju kao građani BiH", navodi se u saopćenju.

"Pozivamo sve istomišljenike iz BiH, bez obzira na njihovu stranačku afilijaciju i svako drugu pripadnost na oštru reakciju i da nam se pridruže u našem zahtjevu prema državnim institucijama BiH da se svim članovima SNSD-a uskrate privilegije i primanja koja uživaju na teret svih nas, kao i rezultnom zahtjevu prema Uredu OHR-a i visokom predstavniku da hitno odreagiraju efikasnim mjerama s konkretnim, mjerljivim i vidljivim posljedicama", ističu iz OO LDS Tuzla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: