{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog Hillary Clinton duže radi i sarajevski Aerodrom

S
11.10.2010. u 13:00
0
21
Zbog Hillary Clinton duže radi i sarajevski Aerodrom
0
Zbog Hillary Clinton duže radi i sarajevski Aerodrom
Američki državni sekretar Hillary Clinton sletjet će večeras na Međunarodni aerodrom Sarajevo u 23:45 sati u dvodnevnu posjetu našoj zemlji, u okviru koje će otvoriti novu zgradu američke Ambasade u BiH, a razgovarat će i sa članovima Predsjedništva BiH i studentima Univerziteta u Sarajevu.
Aktivnost svih sigurnosnih i policijskih službi, ali i drugih institucija u našoj zemlji, podređena je obezbjeđivanju sigurnog boravka američkog državnog sekretara u Bosni i Hercegovini.

Težak zadatak organizacije ove posjete pripao je operativnom štabu, koji je formirala Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA). Pripadnici SIPA-e koordiniraju svim aktivnostima štaba, koji čine i pripadnici Federalne uprave policije (FUP), Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), Granične policije BiH, te Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA).

Obim i način osiguranja američkog državnog sekretara još je uvijek nepoznat javnosti, a kako saznajemo bit će angažovane sve raspoložive snage. U obezbjeđenje su uključeni i pripadnici američke tajne službe. Jedan dio od ukupno 200-ak agenata koji su uključeni u osiguranje njenog boravka već boravi u Sarajevu.

Glavna gradska saobraćajnica će biti blokirana prije i tokom prolaska kolone automobila u kojoj će biti Hillary Clinton. Federalna uprava policije je prethodno donijela odluku o zabrani prevoza eksplozivnih i zapaljivih materijala na području Kantona Sarajevo.

Da je sve podređeno dolasku Clintonove svjedoči i produženje radnog vremena Aerodroma Sarajevo, koji inače radi do 22 sata.

Kako nam je rečeno iz pres-službe, produženje otvorenosti i rad Međunarodnog aerodroma Sarajevo iza 22 sata za današnji dan odobreno je na zahtjev nadležnih državnih institucija, radi važnih posjeta od interesa za BiH, a troškove produženog rada, angažovanja vatrogasaca i osoblja Hitne pomoći, snosit će podnosilac zahtjeva.

"U prihvatu i otpremi aviona i putnika na svim planiranim linijama neće doći do bilo kakvih promjena niti restrikcija koje bi utjecale na komfor putnika i ustaljeni kvalitet pružanja predviđenih usluga", rečeno nam je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: