{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog Hillary Clinton duže radi i sarajevski Aerodrom

S
11.10.2010. u 13:00
0
21
Zbog Hillary Clinton duže radi i sarajevski Aerodrom
0
Zbog Hillary Clinton duže radi i sarajevski Aerodrom
Američki državni sekretar Hillary Clinton sletjet će večeras na Međunarodni aerodrom Sarajevo u 23:45 sati u dvodnevnu posjetu našoj zemlji, u okviru koje će otvoriti novu zgradu američke Ambasade u BiH, a razgovarat će i sa članovima Predsjedništva BiH i studentima Univerziteta u Sarajevu.
Aktivnost svih sigurnosnih i policijskih službi, ali i drugih institucija u našoj zemlji, podređena je obezbjeđivanju sigurnog boravka američkog državnog sekretara u Bosni i Hercegovini.

Težak zadatak organizacije ove posjete pripao je operativnom štabu, koji je formirala Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA). Pripadnici SIPA-e koordiniraju svim aktivnostima štaba, koji čine i pripadnici Federalne uprave policije (FUP), Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), Granične policije BiH, te Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA).

Obim i način osiguranja američkog državnog sekretara još je uvijek nepoznat javnosti, a kako saznajemo bit će angažovane sve raspoložive snage. U obezbjeđenje su uključeni i pripadnici američke tajne službe. Jedan dio od ukupno 200-ak agenata koji su uključeni u osiguranje njenog boravka već boravi u Sarajevu.

Glavna gradska saobraćajnica će biti blokirana prije i tokom prolaska kolone automobila u kojoj će biti Hillary Clinton. Federalna uprava policije je prethodno donijela odluku o zabrani prevoza eksplozivnih i zapaljivih materijala na području Kantona Sarajevo.

Da je sve podređeno dolasku Clintonove svjedoči i produženje radnog vremena Aerodroma Sarajevo, koji inače radi do 22 sata.

Kako nam je rečeno iz pres-službe, produženje otvorenosti i rad Međunarodnog aerodroma Sarajevo iza 22 sata za današnji dan odobreno je na zahtjev nadležnih državnih institucija, radi važnih posjeta od interesa za BiH, a troškove produženog rada, angažovanja vatrogasaca i osoblja Hitne pomoći, snosit će podnosilac zahtjeva.

"U prihvatu i otpremi aviona i putnika na svim planiranim linijama neće doći do bilo kakvih promjena niti restrikcija koje bi utjecale na komfor putnika i ustaljeni kvalitet pružanja predviđenih usluga", rečeno nam je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: