{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog greške 15 godina "mrtav"

F
2.8.2008. u 14:48
1
3
Zbog greške 15 godina "mrtav"
1
Zbog greške 15 godina "mrtav"
Nevjerovatna je priča o Aliji Buljubašiću (68) rođenom u selu Bojska u općini Gornji Vakuf, i nastanjenom posljednih godina u MZ Vesela kod Bugojna u baraci i bez ikakvih uvjeta za normalan život.
Punih petnaest godina ovaj čovjek se nalazio među „mrtvima“, a sve zbog, vjerovatno slučajne greške jednog od uposlenika u Matičnom uredu koji je njegovo ime izbrisao iz evidencije živih građana Gornjeg Vakufa.

„Bez ličnih dokumenata nisam mogao ostvariti nikakva prava. Uz pomoć dobrih ljudi našao sam se, srećom, među korisnicima Narodne kuhinje. Da nije bilo tako, davno bih uistinu umro“, suznih očiju priča Alija.

Zahvaljujući poznaniku i komšiji Dževadu Ibrahimoviću, službeniku u bugojanskom preduzeću Špedicijaturist, ali i razumijevanju Centra za socijalni rad, Alija je ovih dana konačno dobio ličnu kartu i vratio davno izgubljeni identitet.

On vjeruje da će sada, kada je postao vlasnik dokumenta o kojem je sanjao zadnjih godina, lakše ostvariti i pravo na adekvatnu zdravstvenu zaštitu, s obzirom na to da je vidno narušenog zdravlja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: