EUFOR Kup 2011.
0

Završni kvalifikacioni turnir održan u Tomislavgradu

Sarajevo-x.com
Zvanični dio regionalnih kvalifikacija za EUFOR kup 2011. završen je turnirom u Tomislavgradu, održanom 10. novembra. Na ovom turniru, u finale su se plasirale tri ekipe.

U ženskoj konkurenciji, svoje će umijeće u Sarajevu 29. i 30. novembra pokazati ekipa Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada. Ekipa dječaka iz ove škole se na žalost nije plasirala u finale iako je u finalu regionalnih kvalifikacija odigrala odličnu utakmicu protiv ekipe Osnovne škole Marka Marulića iz Prozora.

Rezultatom 4:1 za prolaz u finale se plasirala ekipa iz Prozora i uzvratila timu iz Tomislavgrada poraz iz grupnog dijela takmičenja u kojem je rezulat bio 3:1 u korist Osnovne škole Ivana Mažuranića.

U poslijepodnevnom dijelu takmičenja, pozivnicu za Sarajevo je, nakon odlične završne utakmice protiv Osnovne škole Novi Travnik, dobila Osnovna škola Pajić Polje iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Pozivnicu im je uručio komandant EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, brigadni general Bernhard Bair koji je izveo i početni udarac finalne utakmice.

Kvalifikacioni turnir za ekipe osnovnih škola koje nisu uspjele ući u zvanični dio regionalnih turnira će se održati u Gračanici, Sportska dvorana Luke, 16. i 17. novembra.

Na finalnom turniru u Sarajevu će se susresti 14 timova djevojčica i 28 timova dječaka. Finalni turnir je zakazan za 29. i 30. novembar u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch – Zetra.