{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završne riječi Tužilaštva u predmetu Najdan Mlađenović i drugi

F
4.2.2014. u 08:14
1
2
Završne riječi Tužilaštva u predmetu Najdan Mlađenović i drugi
1
Završne riječi Tužilaštva u predmetu Najdan Mlađenović i drugi
Iznošenje završnih riječi Tužilaštva pred Odjelom I za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine, u predmetu Najdan Mlađenović i drugi zakazano je za danas, s početkom u 13:00 sati, najavljeno je iz Suda BiH.
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 7. augusta 2012. godine optužnicu kojom se optuženi Najdan Mlađenović i Savo Živković terete za krivično djelo zločini protiv čovječnosti.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su u okviru široko rasprostranjenog i sistematičnog napada usmjerenog protiv nesrpskog civilinog stanovništva u maju 1992. godine na području općine Bratunac, optuženi Najdan Mlađenović, u svojstvu jednog od komandira Teritorijalne odbrane Bratunac, naređivao, počinio i pomagao, a Savo Živković, u svojstvu pripadnika Teritorijalne odbrane Bratunac, počinio i pomagao progon nesrpskog civilnog stanovništva na nacionalnoj, etničkoj i vjerskoj osnovi, i to protivpravnim lišenjem slobode, fizičkim i psihičkim zlostavljanjem i uništavanjem imovine nesrpskog civilnog stanovništva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: