Vozači ogorčeni
14

Završetak rekonstrukcije Kranjčevićeve ulice u Sarajevu kad se otvore asfaltne baze

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
U Kranjčevićevoj ulici u Sarajevu je u toku realizacija projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže te ceste i trotoara.

Na osnovu potpisanog sporazuma KJKP "Vodovod i kanalizacija" je u obavezi da poslove rekonstrukcije podzemne infrastrukture završi zaključno s 31. martom 2020. godine.

U usvojenom budžetu Općine Centar za 2020. godinu planirano je milion maraka za potpunu obnovu Kranjčevićeve ulice, odnosno polaganje asfalta. Za rekonstrukciju prve faze u toku je procedura izbora najpovoljnijeg izvođača radova koja je u završnoj fazi.

S obzirom na ugovorene obaveze o vremenu izvođenja radova asfaltiranja, odnosno nemogućnosti da se asfaltiranje radi u zimskom periodu, Općina je zahtijevala od firme "Mibral", koja je izvođač radova na rekonstrukciji mreže, i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" kao investitora, da nakon polaganja vodovodnih i kanalizacionih cijevi ulicu dovedu u funkcionalno stanje za nesmetano odvijanje saobraćanja motornih vozila tokom zimskog perioda.

"Ovim putem upućujemo apel građanima za strpljenje s obzirom na to da bi se po otvaranju asfaltnih baza trebalo pristupiti asfaltiranju navedene saobraćajnice", naveli su iz Općine Centar.

Do tada, vozači su ogorčeni jer automobilima upravljaju po makadamu i rupama koje su stvorene usljed loših vremenskih uslova.