{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završeno suđenje u slučaju "Olena Popik"

N
NINA
16.9.2005. u 16:06
0
0
Završeno suđenje u slučaju "Olena Popik"
0
Završeno suđenje u slučaju "Olena Popik"
Olena Popik
Nakon što je Đenan Golić iz Mostara osuđen na dvije, a Zdravko Vidović na 1,5 godinu dana zatvora, danas je u Sudu BiH u Sarajevu završeno suđenje u slučaju "Olena Popik".
Nakon što je donesena presuda predsjedavajući Sudskog vijeća Izo Tankić ukinuo je Goliću pritvor u kojem je bio od 18. marta ove godine i on će na slobodi ostati do pravosnažnosti presude, a u zatvorsku kaznu od dvije godine bit će mu uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Božo Mihajlović, tužilac u ovom predmetu, podigao je 28. marta ove godine optužnicu protiv Đenana Golića, Zdravka Vidovića, Edina Krese i Milana Galića, koji se terete za trgovinu ljudima, iskorištavanje i tjeranje na prostituciju u slučaju "Olena Popik".

Nakon što su uhapšeni Kreso i Galić su sklopili sporazume o priznaju krivnje s tužiteljem, pa je Kreso dobio sedam mjeseci zatvora, a Galić tri godine uvjetne kazne. Državno tužilaštvo je Golića i ostale teretilo da su tokom 2004. djevojke bez bh. državljanstava obmanama i prijevarama vrbovali te ih međusobno razmjenjivali kako bi one u iznajmljenim stanovima pružale seksualne usluge velikom broju muškaraca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: