{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završeno rušenje starog montažnog objekta Klinike za dermatovenerologiju

13.7.2018. u 16:33
20
31
Završeno rušenje starog montažnog objekta Klinike za dermatovenerologiju
20
Završeno rušenje starog montažnog objekta Klinike za dermatovenerologiju
Foto: KCUS
U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu završeno je rušenje starog montažnog objekta, sagrađenog 1970.godine, u kojem je bila smještena Klinika za dermatovenerologiju.
Prema riječima rukovodioca Tehničkog sektora KCUS Nurije Jusupovića građevina je predstavljala opasnost po uposlenike i bolesnike.

„Objekat je sagrađen od salonit azbest - cementnog materijala, čija je proizvodnja i promet zabranjen u mnogim evropskim državama, već od kraja devedesetih godina prošlog vijeka. Ovaj materijal je dokazano veoma štetan po zdravlje. Izvršili smo analizu i ostalih građevina, te ustanovili da u KCUS nema više ovakvih zgrada. Na ovom prostoru predviđena je izgradnja novih 47 parking mjesta za uposlenike KCUS. Dio prostora nekadašnjeg parkinga biće iskorišten za izgradnju kružnog toka, čime će se rasteretiti saobraćaj i smanjiti gužve“, naveo je Jusupović.

On naglašava da je materijal srušenog objekta odvezen iz KCUS, u skladu s postojećim zakonskim propisima.

Generalna direktorica KCUS, prof.dr.Sebija Izetbegović ističe da se u ovoj ustanovi, po prvi put, rade detaljne kontrole procesa i uvjeta rada.

"Pacijenti i uposlenici KCUS godinama su boravili u prostorijama koje nisu zadovoljavale standarde za liječenje i rad. Rušenjem ovog opasnog objekta spriječili smo dalje izlaganje štetnim tvarima, a bolesnicima i uposlenicima omogućili bolje uslove liječenja i rada. Od naredne sedmice krećemo i sa rušenjem stare i neuslovne zgrade nekadašnje Klinike za endokrinologiju, na čijem mjestu će biti zelena površina. Svakodnevno radimo na poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga, kao i uslova boravka bolesnika.Uveli smo vidne promjene u svim oblastima djelovanja, a najveća podrška su nam zadovoljni pacijenti i osoblje“, izjavila je prof.dr.Izetbegović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: