Sarajevo
34

Završeno razmatranje zahtjeva za upis djece u škole, kapaciteti popunjeni u OŠ Čengić Vila

Piše: M. N.
OŠ Čengić Vila 1
OŠ Čengić Vila 1
Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo razmotrilo je zahtjeve roditelja koji su željeli upisati svoju djecu u škole koje ne pripadaju njihovom području i prije nekoliko dana počela su stizati obavještenja za odobrene zahtjeve.

Kako nam je rekao ministar obrazovanja i nauke KS Elvir Kazazović, neki od roditelja su već dobili obavijesti, a nekima će stići tokom narednih dana.

"U 90 posto slučajeva smo izašli u susret kako bi djeca bila primljena u škole kojima ne pripadaju s mjestom stanovanja. Jedini problem imali smo u OŠ Čengić Vila I gdje su svi kapaciteti popunjeni učenicima iz tog školskog područja", rekao je Kazazović.

Roditelji koji su aplicirali za ovu školu mogu upisati svoju djecu u obližnje škole u kojima ima slobodnih mjesta.

Podsjetimo, od ove godine roditelji koji žele upisati svoju djecu u osnovne škole kojima ne pripadaju adresom stanovanja morali su pisati molbe Ministarstvu koje ih je potom razmatralo. Kako nam je ranije rekao ministar Kazazović, cilj je umanjiti procentualno slučajeve u kojima se u neku školu ne mogu upisati djeca iz vlastitog školskog područja zbog djece koja dolaze iz drugih područja.