{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završeno 3. državno takmičenje u simuliranom suđenju u oblasti krivičnog prava

17.10.2014. u 22:18
283
4
Završeno 3. državno takmičenje u simuliranom suđenju u oblasti krivičnog prava
283
U Sarajevu je večeras održana Svečana ceremonija zatvaranja 3. BH državnog takmičenja u simuliranom suđenju u oblasti krivičnog prava u Sudu Bosne i Hercegovine.
Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je pet državnih fakulteta i to: Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu, Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli, Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru, Pravni fakultet Univerziteta u Zenici i Pravni fakultet "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Za najboljeg govornika - retoričara proglašena je studentica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Sabina Husejnagić, dok je ovaj fakultet osvojio treće mjesto.

Nagrada za osvojeno drugo mjesto pripala je Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja je Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli, čiji predstavnici zajedno sa predsjednikom kluba Dževadom Mahmutovićem posebno naglašavaju značaj ove manifestacije u približavanju i boljem razumijevanju prakse pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine, kao i zakona u krivičnoj materiji.

"Dvodnevno takmičenje održano u prostorijama Suda Bosne i Hercegovine studentima učesnicima je pružilo jedinstvenu priliku za usavršavanje do sada stečenog znanja u oblasti krivičnog prava, krivičnog procesnog prava i poznavanja Evropske Konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, retoričkih vještina i sposobnosti, te mogućnost da isto kroz simulirano suđenje u sudnici praktično pokažu. Bitno je naglasiti i činjenicu da kroz ovakve manifestacije, studenti sa područja cijele Bosne i Hercegovine imaju priliku razmijeniti iskustva sa svojim kolegama. Uspješnoj realizaciji takmičenja doprinijele su i sudije Suda BiH, kao i međunarodne sudije, kojima se ovom prilikom posebno zahvaljujemo", istakao je predsjednik Organizacionog odbora Takmičenja Mirsad Crnovršanin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: