{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završeno 3. državno takmičenje u simuliranom suđenju u oblasti krivičnog prava

17.10.2014. u 22:18
283
4
Završeno 3. državno takmičenje u simuliranom suđenju u oblasti krivičnog prava
283
U Sarajevu je večeras održana Svečana ceremonija zatvaranja 3. BH državnog takmičenja u simuliranom suđenju u oblasti krivičnog prava u Sudu Bosne i Hercegovine.
Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je pet državnih fakulteta i to: Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu, Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli, Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru, Pravni fakultet Univerziteta u Zenici i Pravni fakultet "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Za najboljeg govornika - retoričara proglašena je studentica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Sabina Husejnagić, dok je ovaj fakultet osvojio treće mjesto.

Nagrada za osvojeno drugo mjesto pripala je Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja je Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli, čiji predstavnici zajedno sa predsjednikom kluba Dževadom Mahmutovićem posebno naglašavaju značaj ove manifestacije u približavanju i boljem razumijevanju prakse pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine, kao i zakona u krivičnoj materiji.

"Dvodnevno takmičenje održano u prostorijama Suda Bosne i Hercegovine studentima učesnicima je pružilo jedinstvenu priliku za usavršavanje do sada stečenog znanja u oblasti krivičnog prava, krivičnog procesnog prava i poznavanja Evropske Konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, retoričkih vještina i sposobnosti, te mogućnost da isto kroz simulirano suđenje u sudnici praktično pokažu. Bitno je naglasiti i činjenicu da kroz ovakve manifestacije, studenti sa područja cijele Bosne i Hercegovine imaju priliku razmijeniti iskustva sa svojim kolegama. Uspješnoj realizaciji takmičenja doprinijele su i sudije Suda BiH, kao i međunarodne sudije, kojima se ovom prilikom posebno zahvaljujemo", istakao je predsjednik Organizacionog odbora Takmičenja Mirsad Crnovršanin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: