{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završeni radovi na rekonstrukciji Bistrika

N
NINA
27.4.2004. u 08:06
0
0
Završeni radovi na rekonstrukciji Bistrika
0
Završeni radovi na rekonstrukciji Bistrika
Nakon više od godinu dana rada jučer je puštena u promet jedna od najznačajnijih ulica u sarajevskom Starom gradu, veza između rijeke i obilaznice, široka ulica Bistrik koju koristi najveći broj stanovnika općine Stari grad na padini Trebevića, a koja je bila potpuno devastirana.
Prema riječima načelnika općine Stari grad Fehima Škaljića, duž cijele ulice izmijenjene su instalacije i stavljen je sloj od 80 centimetara koji može podnijeti sva opterećenja, a također postavljena je u habajućem sloju i eruptivna stijena koja smanjuje trošenje i povećava sigurnost. Na ulici su prošireni i pločnici radi sigurnosti pješaka.

''Za popravak ove kilometar duge ulice utrošeno je milion KM i to su zajedno radile Sarajevski kanton, općina Stari grad i javna komunalna preduzeća koja imaju instalacije na ovom prostoru'', kazao je Škaljić.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Sarajevskog kantona Zlatko Petrović je kazao da je ovo po prvi put da je na području općine Stari grad napravljena kvalitetna sanacija, prije svega u smislu podzemnih instalacija.

Vodovod i kanalizacija su koštali oko 375.000 KM i ta je sredstva osiguralo to ministarstvo. Petrović je dodao da su podzemni vodovodi, kanalizacijske, plinske i telefonske instalacije u funkciji i da ih 50-tak godina nije potrebno popravljati.


''Završena je jedna vrlo važna saobraćajnica čime su stvoreni bolji sulovi za saobraćaj i pješake, a posebno je važan za najmlađe sudionike, koji tek počinju sudjelovati u saobraćaju, jer se tu nalazi osnovna škola'', kazala je ministrica prometa i veza Sarajevskog kantona Ljiljana Sakić, tvrdeći da su stvoreni uslovi za postizanje sigurnosti, za bolji i ljepši ambijent.

Također, urađen je i semafor u ulici od Bistrika prema Putu mladih Muslimana, i vrijednost te investicije je 64.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: