Završene deminerske aktivnosti na Vidikovcu

F
FENA
4.11.2009. u 16:06
0
1
Završene deminerske aktivnosti na Vidikovcu
0
Završene deminerske aktivnosti na Vidikovcu
Povodom završetka deminerskih aktivnosti na Vidikovcu, tradicionalnom izletničkom dijelu Trebevića, u četvrtak, 5. novembra, bit će održana pres-konferencija.
Na pres-konferenciji koja će biti održana na Vidikovcu, planirano je obraćanje ministra civilnih poslova BiH Sredoja Novića, ambasadora Kraljevine Švedske Bosse Hedberga i v.d. rezidentnog predstavnika UNDP-a u BiH Petera van Ruysseveldta.

Događaju će prisustvovati predstavnici SIDA-e (Švedska međunarodna razvojna agencija), UNDP-a Projekt integriranog protuminskog djelovanja (IMAP), BHMAC-a, donatori koji su učestvovali u deminiranju Trebevića (SAD, Njemačka, Mađarska, Švicarska, UK, Općina Stari Grad), te predstavnici lokalne zajednice (Općina Stari Grad, Istočno Sarajevo, Grad Sarajevo), saopćeno je iz UNDP-a.

Integrisani program protuminske akcije (IMAP) sarađuje sa vlastima BiH od 2004. godine na konsolidaciji državnih kapaciteta za protuminsko djelovanje za efikasnu dugoročnu koordinaciju protumnskim aktivnostima u zemlji. Projekat je za cilj imao revitalizaciju socio/ekonomskih aktivnosti kroz deminiranje područja od razvojnog značaja za lokalne zajednice.

Projektne aktivnosti su implementirane u period od 2004. do 2009. godina, dok je datum oficijelnog završetka projekta 31. decembar 2009. godine. Ukupni budžet programa za pet godina je iznosio 10,5 miliona američkih dolara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: