{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena sjednica Predstavničkog doma PSBiH

F
1.4.2009. u 18:59
0
1
Završena sjednica Predstavničkog doma PSBiH
0
Završena sjednica Predstavničkog doma PSBiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici, na prijedlog poslanika Drage Kalabića, odgodio izjašnjavanje o Prijedlogu revidirane strategije Bosne i Hercegovine za provođenje Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma koju je predložilo Vijeće ministara BiH.
Dogovoreno je da se u međuvremenu zaključci predloženi tokom rasprave upute nadležnoj parlamentarnoj komisiji da ih usaglasi s predlagačem Strategije.

Poslanici su usvojili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za rad i zapošljavanje BiH, kojim se odredbe tog zakona usklađuju sa Zakonom o upravi, preciznije definiraju nadležnosti Agencije i pojačava odgovornost svih sudionika u rješavanju problema u vezi sa zapošljavanjem.

Usvojen je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona BiH o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera. Vijeće Evrope je 2006. donijelo nova evropska zatvorska pravila, što je značilo pravnu obavezu BiH da svoj zakon uskladi s novim evropskim standardima iz zatvorskog sistema.

Usvojen je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima.

Podržani su principi Prijedloga okvirnog zakona o osnovama naučnoistraživačke djelatnosti i koordinaciji unutrašnje i međunarodne naučnoistraživačke saradnje BiH.

Poslanici su podržali i principe prijedloga zakona o izmjenama i dopunama: Zakona o službi u Oružanim snagama BiH; Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu te Zakona o Graničnoj policiji BiH.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odbrani BiH, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH vraćeni su nadležnim parlamentarnim komisijama na ponovno razmatranje.

Prijedlog zakona o graničnoj kontroli i Prijedlog zakona o finansijskom lizingu nisu usvojeni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: