Završena sjednica predstavničkog doma PSBiH

F
FENA
3.12.2008. u 21:48
0
0
Završena sjednica predstavničkog doma PSBiH
0
Završena sjednica predstavničkog doma PSBiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu nije podržao Prijedlog zakona o dopunama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje.
Predloženim zakonom bio je utvrđen rok za naknadno podnošenje zahtjeva za verifikaciju u trajanju od dva mjeseca od dana stupanja na snagu ovog zakona.

Nakon što komisija Kolegija nije postigla saglasnost o Prijedlogu zakona o programu zaštite svjedoka u BiH, poslanici su se danas trebali ponovno izjašnjavati o njemu. Međutim, dogovoreno je da se izjašnjavanje odgodi, a da u međuvremenu predstavnici nadležnih državnih i entitetskih ministarstava pokušaju usaglastiti predloženi zakon.

Predstavnički dom je podržao principe Prijedloga zakona o zrakoplovstvu BiH; Prijedloga zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH; Prijedloga zakona o dopuni Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu BiH te Prijedloga zakona o fiskalnim kasama.

Zahtjev poslanika Sadika Bahtića da se Prijedlog zakona o državnoj imovini BiH razmatra po skraćenoj proceduri upućen je komisiji Kolegija na usaglašavanje jer nije dobio potrebnu entitetsku većinu.

Poslanici su primili k znanju Rezoluciju Evropskog parlamenta o BiH, usvojenu na plenarnoj sjednici u oktobru ove godine u Strazburu uz zaključak da se zaduži Vijeće ministara BiH da Predstavničkom domu dostavi akcioni plan provođenja obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju nakon čega bi ovaj dom sačinio plan svojih aktivnosti.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: