PSBiH
1

Završena sjednica Predstavničkog doma PSBiH, naredna planirana za 31. maj

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prihvatili su danas materijale Direkcije za evropske integracije BiH koji se tiču napretka u procesu ispunjavanja uvjeta BiH na evropskom putu.

Tu su i Akcioni plan za realizaciju prioriteta iz izvještaja o BiH za prošlu godinu, četvrti konsolidirani izvještaj o napretku provođenja Akcionog plana za realizaciju Reformske agende BiH i Akcioni plan za realizaciju Reformske agende BiH za sve nivoe vlasti, uz određene zaključke.

Prihvaćeni su i prvi izvještaj o monitoringu provođenja Strategije za borbu protiv korupcije i Akcionog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije za period od 2015. do 2019. godine, Izvještaj o radu Regulatorne komisije za električnu energiju BiH, Izvještaj o stanju radijacijske i nuklearne sigurnosti kao i Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi za prošlu godinu.

Prihvaćen je finansijski i godišnji izvještaj Centralne banke BiH za prošlu godinu, u kojem je konstatirano da BiH ima stabilnu monetarnu politiku i stabilnu valutu, kao i odličnu saradnju s bh. institucijama.

Poslanici Predstavničkog doma usvojili su i Informaciju o posljedicama krize "Agrokora" na ekonomiju u BiH, uključujući i zaključke Vijeća ministara BiH i poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Denisa Bećirovića.

Naredna sjednica Predstavničkog doma najavljena je za 31. maj, a predsjedavajući Doma Šefik Džaferović (Stranka demokratske akcije - SDA) napomenuo je da će biti zakazana i dodatna sjednica ukoliko stignu materijali o stanju u bh. pravosuđu.