{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije predstavničkog doma PSBiH

F
20.3.2008. u 14:12
0
0
Završena sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije predstavničkog doma PSBiH
0
Završena sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije predstavničkog doma PSBiH
Zahtjevu Radio-televizije Federacije BiH za autentično tumačenje člana 23. Zakona o Javnom radio-televizijskom sistemu BiH koji se odnosi na raspodjelu rtv takse proslijeđen je danas, u skladu s procedurom, Ustavnopravnoj komisiji da sačini stav, kazao je Feni zamjenik predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović.
Komisija je na današnjoj sjednici usvojila Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Agencije za poštanski saobraćaj, uz primjedbe i zahtjeve da se Agencija uspostavi u punom kapacitetu.

Komisija je o pitanju Izvještaja o radu Komisije za raspodjelu CEMT dozvola za 2008. zaključila da je dosadašnji način raspodjele neprihvatljiv te da je suprotan Pravilniku koji je na snazi u Ministarstvu prometa i komunikacija BiH.

"Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH traži od nadležnog ministarstva da se konačno uspostavi softverski sistem koji bi omogućio raspodjelu CEMT dozvola prema potrebama, a ne prema nacionalnom ključu", izjavio je Mehmedović.

Na sjednici je razmatran i materijal Upravnog odbora RTVBiH o stanju i planu konsolidacije poslovanja te programskog rada razvoja i finansijskog plana.

Materijal, kaže Mehmedović, nije ni usvojen ali ni odbijen već je, uz nekoliko zaključaka, od UO RTVBiH zatraženo da se konačno definiraju obaveze potraživanja i međusobni odnosi između RTVBiH, RTVFBiH i RTRS-a kako bi u formiranje RTV sistema ušli "čistih računa".

Komisija je zatražila i da institucije BiH pomognu javnom televizijskom sistemu uspostavu digitalne tehnologije što je uvjet od Evropske unije koji treba biti ispunjen do 2012.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: