{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena sjednica Doma naroda PSBiH

F
26.3.2009. u 17:28
0
0
Završena sjednica Doma naroda PSBiH
0
Završena sjednica Doma naroda PSBiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu prihvatio je Prijedlog državne strategije nadzora nad drogama, sprječavanja i suzbijanja zloupotrebe droga u Bosni i Hercegovini za period 2009. - 2013. godine.
Ova strategija određuje prioritete u borbi protiv zloupotreba droga i način njihovog ostvarivanja i osnov je za djelovanje organa vlasti, ustanova i drugih pravnih i fizičkih subjekata u Bosni i Hercegovini.

Opći ciljevi Strategije obuhvataju povećanje svijesti kroz obrazovanje zajednice, preventivne mjere koje će se provoditi u različitim oblastima od zdravstva, socijalne zaštite, obrazovanja i pravosuđa, kao i sistema informiranja. Također obuhvataju suzbijanje i sprječavanje daljnjeg širenja zloupotreba droga, unapređenje legislative i njene primjene, jačanje institucionalnih kapaciteta i odgovornije uključivanje društva.

Za realizaciju ciljeva definiranih ovom strategijom izradit će se državni akcioni plan borbe protiv zloupotrebe droga, koji će donijeti Vijeće ministara na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH.

Delegati su usvojili i zaključak kojim se obavezuje Vijeće ministara BiH da u roku od 60 dana donese akcioni plan provedbe ove strategije.

Dom naroda je primio k znanju Informaciju o krivičnim djelima protiv dostojanstva ličnosti i morala u BiH, s naglaskom na krivična djela krijumčarenje i trgovina ljudima u 2006. i 2007. godini i u prvih devet mjeseci 2008. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: