{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena sanacija tribina i podtribinskog prostora

F
15.1.2009. u 12:12
0
1
Završena sanacija tribina i podtribinskog prostora
0
Završena sanacija tribina i podtribinskog prostora
Firma "SeIa" završila je sanaciju tribina i podtribinskog prostora stadiona Otoka koju je počela krajem septembra prošle godine, saopćeno je danas iz sarajevske Općine Novi Grad.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Investitor projekta je Općina Novi Grad sa 146.480 KM.

U okviru građevinskih radova u ovoj fazi zaštićena je od daljnjeg propadanja armirano betonska konstrukcija tribina i betonskih elemenata unutar podtribinskog prostora jer je došlo do oštećenja hidroizolacija na nekim mjestima što je dovelo do prodiranja vode u podtribinske prostore i do oštećenja armorano-betonskim elementima.

Pomoćnik općinskog načelnika za investicije i komunalne poslove Dervo Čolakhodžić kazao je da je sanacija izvedena savremenim hidroizolacijskim materijalima koji su otporni na mraz i habanje.

U skladu s izmjenama i dopunama Regulacionog plana "Otoka Meandar" u toku su poslovi na izradi idejnog projekta u kojem je planirana izgradnja natkrivene zapadne i istočne tribine, postavljanje novog terena s plastičnom travom, rasvjeta, VIP loža, pres-tribina, svlačionice, klubske prostorije, prostor za sudije i službena lica, te poslovne prostorije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: