{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena sanacija tribina i podtribinskog prostora

F
FENA
15.1.2009. u 12:12
0
1
Završena sanacija tribina i podtribinskog prostora
0
Završena sanacija tribina i podtribinskog prostora
Firma "SeIa" završila je sanaciju tribina i podtribinskog prostora stadiona Otoka koju je počela krajem septembra prošle godine, saopćeno je danas iz sarajevske Općine Novi Grad.
Investitor projekta je Općina Novi Grad sa 146.480 KM.

U okviru građevinskih radova u ovoj fazi zaštićena je od daljnjeg propadanja armirano betonska konstrukcija tribina i betonskih elemenata unutar podtribinskog prostora jer je došlo do oštećenja hidroizolacija na nekim mjestima što je dovelo do prodiranja vode u podtribinske prostore i do oštećenja armorano-betonskim elementima.

Pomoćnik općinskog načelnika za investicije i komunalne poslove Dervo Čolakhodžić kazao je da je sanacija izvedena savremenim hidroizolacijskim materijalima koji su otporni na mraz i habanje.

U skladu s izmjenama i dopunama Regulacionog plana "Otoka Meandar" u toku su poslovi na izradi idejnog projekta u kojem je planirana izgradnja natkrivene zapadne i istočne tribine, postavljanje novog terena s plastičnom travom, rasvjeta, VIP loža, pres-tribina, svlačionice, klubske prostorije, prostor za sudije i službena lica, te poslovne prostorije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: