Ljepši izgled
28

Završena sanacija kolovoza, trotoara i pješačkih staza u Gradačačkoj ulici u Sarajevu

Klix.ba
Završeni su radovi na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Novi Grad Sarajevo, u sklopu kojih su pored kolovoza asfaltirane i pješačke staze, te riješena odvodnja oborinskih voda.

U mjesnoj zajednici Čengić Vila urađena je sanacija kolovoza, trotoara, staza i urgentnih oštećenja u Gradačačkoj ulici kod broja 76. Ulica je asfaltirana u dužini od 120 metara, dok je na preostalom dijelu urađena sanacija udarnih rupa, zatim nivelisanje šibera šahtova i objekata za odvodnju.

Asfaltirane su i pješačke staze na prilazu stambenim zgradama, postavljene klupe za sjedenje i korpe za otpatke, te su uređene zelene površine uz glavni krak ulice i postavljeni novi ivičnjaci. Duž zelenih pojaseva postavljeni su izdignuti ivičnjaci kako bi se onemogućilo parkiranje vozila na uređenim zelenim pojasevima i spriječilo njihovo uništavanje.

Završetkom navedenih radova ovaj dio naselja dobio je ljepši izgled, a njegovi stanovnici ugodnije mjesto za stanovanje, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.