{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena sanacija i rekonstrukcija mostova na rijeci Dobrinjki

F
13.6.2014. u 11:12
0
2
Završena sanacija i rekonstrukcija mostova na rijeci Dobrinjki
0
Završena sanacija i rekonstrukcija mostova na rijeci Dobrinjki
Općina Novi Grad Sarajevo realizirala je projekt sanacije i rekonstrukcije dva pješačka mosta na rijeci Dobrinjki, koji se nalaze nizvodno od Vile Hadžihalilovića.
Mostovi su bili jako oštećeni, što je predstavljalo opasnost po sigurnost građana koji mostove koriste u svakodnevnoj komunikaciji.

S obzirom na to da su mostovi izgrađeni od drvenih greda, usljed vremenskih uvjeta na njima je došlo do većih oštećenja, tako da su na nekim mjestima potpuno nedostajali dijelovi mosta. Zbog toga su bili skoro neupotrebljivi, odnosno njihovo korištenje je predstavljalo opasnost za građane.

Njihovom rekonstrukcijom, drveni dijelovi mostova zamijenjeni su metalnim, tako da će sigurnost građana biti znatno bolja.

Prema riječima predsjednika Savjeta Mjesne zajednice Dobrinja A Esada Sejdinovića, svajeti mjesnih zajednica "Dobrinja A" i „Saraj Polje“ godinama su se obraćali općinskoj administraciji sa zahtjevom za hitnu sanaciju mostova, koje svakodnevno koristi veliki broj školske djece i građana.

"Daske na mostovima su bile potpuno istruhle, tako da jedna trećina mostova nije bila upotrebljiva, a svakodnevno su je koristili pješaci. Zahvalni smo Općini Novi Grad na razumijevanju, posebno Fahrudinu Kazaziću, vršiocu dužnosti pomoćnika načelnika za Civilnu zaštitu, koji je doprinio da se ovaj prostor uredi, kako sanacijom mostova, tako i uređenjem korita rijeke Dobrinjke", rekao je Sejdinović, dodajući da zahvaljujući radovima na koritu rijeke, koje je finansirala Općina, na Dobrinji nije bilo poplava, tokom velikih padavina koje su zahvatile širi region naše zemlje, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: