{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena konstrukcija i betoniranje novog mosta u Halilovićima

Klix.ba
13.4.2018. u 13:44
73
15
Završena konstrukcija i betoniranje novog mosta u Halilovićima
73
Radovi na izgradnji novog mosta iza tržnog centra Heco u sarajevskom naselju Halilovići izvode se prema predviđenoj dinamici, saopćeno je iz općine Novi Grad.
Nakon uklanjanja dotrajale drvene konstrukcije starog mosta i izrgradnje stubova, završena je montaža kompletne konstrukcije i betoniranje mosta, potvrdio nam je šef gradilišta Sabahudin Bojičić.

"Dok se beton suši, radimo na skidanju oplata, izgradnji obalnih zidova i pristupnih puteva mostu. Tek kada ugrađeni beton dostigne projektnu marku betona (određenu čvrstinu) uslijedit će postavljanje hidroizolacije, ugradnja asfalta na kolovoznoj konstrukciji i pješačkim stazama, te postavljanje zaštitne ograde i horizontalne signalizacije", objasnio je Bojičić, ističući da očekuje da radovi budu završeni do kraja maja.

Uporedo sa navedenim radovima urađena je i regulacija značajnog dijela vodotoka Miljacke, odnosno očišćeno je i uređeno riječno korito koje je bilo zapušteno i zaraslo, usljed čega je dolazilo do čestih izlijevanja rijeke Miljacke.

Novoizgrađeni betonski most sa dvije saobraćajne trake i pješačkim stazama moći će se koristiti i za teretni saobraćaj. Povezivat će dio Halilovića do kojeg je u prethodnom periodu bio zatvoren saobraćaj, te će se njegovom izgradnjom otvoriti još jedan pravac prema Centru "Safet Zajko" što će rasteretiti postojeći prilazni pravac.

Vrijednost radova, koje sufinansiraju Općina i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo iznosi oko 716.000 konvertibilnih maraka, a radove izvodi firma HP investing.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: