Završena kampanja "Zagrljaj podrške", podijeljene zahvalnice

F
FENA
29.10.2008. u 11:41
0
0
Završena kampanja "Zagrljaj podrške", podijeljene zahvalnice
0
Završena kampanja "Zagrljaj podrške", podijeljene zahvalnice Sa uručenja mamografa u Višegradu
Prezentiranjem rezultata i podjelom zahvalnica zaslužnima, u Domu mladih u Sarajevu, sinoć je zvanično završena kampanja "Zagrljaj podrške" u okviru koje je urađeno mnogo na podizanju svijesti javnosti o potrebi ranog dijagnosticiranja karcinoma dojke i prikupljen novac za kupovinu dva mobilna mamografa.
Realizacija kampanje "Zagrljaj podrške" počela je u oktobru prošle godine, a sakupljeno je 150.000 KM od kojih je kupljen po jedan mamograf za domove zdravlja u Olovu i Višegradu.

Zahvaljujući toj kampanji umnogome je poboljšan status i pristup oboljelim od karcinoma dojke, a oboljele su otvoreno progovorile o svojoj bolesti. U FBiH je formirana Komisija za onkologiju i ustanovljen registar oboljlih, dok je u RS-u formiran Centar za dojku u kojem radi interdisciplinarni tim. Širom BiH osnovano je niz udruženja koja okupljaju i brinu o osobama oboljelim od karcinoma dojke.

Kampanju "Zagrljaj podrške" organizirali su Asocijacija udruženja za brigu o pacijenticama oboljelim od tumora dojke u BiH i Udruženje onkologa BiH koji će nastaviti s naporima za sistemsko rješavanje statusa pacijentica.

Na sinoćnoj svečanosti uručene su zahvalnice kompanijama, predstavnicima institucija raznih nivoa vlasti, medijima i ostalima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji kampanje "Zagrljaj podrške".

Generalni sponzor kampanje "Zagrljaj podrške" je kompanija Hoffmann la Roche Predstavništvo za BiH, a uspješnoj realizaciji te kampanje umnogome je doprinio angažman javnih ličnosti.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: