{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena kampanja "Zagrljaj podrške", podijeljene zahvalnice

F
29.10.2008. u 11:41
0
0
Završena kampanja "Zagrljaj podrške", podijeljene zahvalnice
0
Završena kampanja "Zagrljaj podrške", podijeljene zahvalnice
Sa uručenja mamografa u Višegradu
Prezentiranjem rezultata i podjelom zahvalnica zaslužnima, u Domu mladih u Sarajevu, sinoć je zvanično završena kampanja "Zagrljaj podrške" u okviru koje je urađeno mnogo na podizanju svijesti javnosti o potrebi ranog dijagnosticiranja karcinoma dojke i prikupljen novac za kupovinu dva mobilna mamografa.
Realizacija kampanje "Zagrljaj podrške" počela je u oktobru prošle godine, a sakupljeno je 150.000 KM od kojih je kupljen po jedan mamograf za domove zdravlja u Olovu i Višegradu.

Zahvaljujući toj kampanji umnogome je poboljšan status i pristup oboljelim od karcinoma dojke, a oboljele su otvoreno progovorile o svojoj bolesti. U FBiH je formirana Komisija za onkologiju i ustanovljen registar oboljlih, dok je u RS-u formiran Centar za dojku u kojem radi interdisciplinarni tim. Širom BiH osnovano je niz udruženja koja okupljaju i brinu o osobama oboljelim od karcinoma dojke.

Kampanju "Zagrljaj podrške" organizirali su Asocijacija udruženja za brigu o pacijenticama oboljelim od tumora dojke u BiH i Udruženje onkologa BiH koji će nastaviti s naporima za sistemsko rješavanje statusa pacijentica.

Na sinoćnoj svečanosti uručene su zahvalnice kompanijama, predstavnicima institucija raznih nivoa vlasti, medijima i ostalima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji kampanje "Zagrljaj podrške".

Generalni sponzor kampanje "Zagrljaj podrške" je kompanija Hoffmann la Roche Predstavništvo za BiH, a uspješnoj realizaciji te kampanje umnogome je doprinio angažman javnih ličnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: